English English
Time&Space
Машинска опрема
Пристапни терминали
Регистрациски терминали
Читачи на картички
Идентификациски картички
Биометриска идентификација
Машинска архитектура
Програмска опрема
Контрола на пристап
Kонтрола на посетители
Пресметка на работно време
Собирање податоци
Програмска архитектура
Регистрација преку web
Управување со отсуства
Интеграција со плати
Audit Log
Visual Space Manager
Biometric Administration Portal
Mobile Time
Пописи
Хотелски системи
Frontman
Zebra опрема
Datamax печатари
myHours.com
Намали текстЗголеми текст
Барај:
Search
напредно пребарување »

Една од нашите главни предности е можноста за интегрирање на широк спектар различни картички и технологии. Директно поддржуваме пет значајни RFID технологии: Indala ("P" линија), H4000 ("H" линија), HID, Mifare и Legic. Другите RFID решенија како што се Cotag, Keri и слични можеме да ги обезбедиме по желба на корисникот.

Indala "P" линија


Во "P" линија нудиме технологија на водечкиот светски производител Indala, САД. "P" линијата ја претставува нашата главна понуда на читачи и картички од најголем квалитет.

IDP09 – Идентификациска картичка, безконтактна, 1.8 mm

Пластична безконтактна (RFID) идентификациска картичка со дебелина 1.8 mm. Можност за персонализација со налепница.

 

IDP10 – Идентификациска картичка, безконтактна, 0.76 mm

Пластична безконтактна (RFID) идентификациска картичка со стандарден облик на кредитна картичка. Можност за персонализација со печатење.

 

IDPM10 – Идентификациска картичка, бесконтактна/магнетна, 0.76 mm

Пластична идентификациска картичка со магнетен запис и безконтактна (RFID) технологија со стандарден облик на кредитна картичка. Можност за персонализација со печатење.

 

IDPK10 – Идентификациска картичка, привезок, безконтактен

Безконтактен (RFID) идентификациски привезок. Изработен е од отпорна пластика во облик на привезок за клучеви.

 


HID картички


HID е број 1 производител на безконтактни картички во светот. Од втората половина на 2006, Шпица постепено ги усвојува HID картичките како свој прв избор. Шпица ги поддржува двете генерации на производи на HID, Classic (125kHz) и iClass (безконтактна smart картичка). Classic линијата се продава како "C" линија (CXR читачи and IDC картички) and iClass линија како "I" линија (IXR читачи and IDI картички).

IDI2000 - Безконтактна R/W картичка, HID iCLASS, 2 Kbits, за 2 апликации

Картичката е во согласност со ISO стандардите за дебелина со можност за печатење на термал-трансфер печатари. Мемориски капацитет 2 Kbits, за 2 области на апликација.

 

 

IDI2050 - Безконтактен R/W привезок tag, HIDiCLASS, 2KBits, за 2 апликации

Инкорпорира iCLASS безконтактна read/write технологија во соодветен уред со приближна големина на автомобилски клуч. Мемориски капацитет 2 Kbits, за 2 области на апликација.

IDI2060 - Безконтактен R/W самолеплив tag, HID iCLASS, 2Kbits, за 2 апликации

Обезбедува соодветна HID iCLASS безконтактна read/write технологија во форма на мал диск. Им овозможува на корисниците на едноставен и ефикасен начин да ја променат контактната ID картичка или контактната smart chip картичка во безконтактна smart картичка. Мемориски капацитет 2 Kbits, за 2 области на апликација.

IDI2080 - Безконтактна R/W clamshell картичка, HID iCLASS, 2 Kbits, за 2 апликации

Картичката е изработена од ABS пластика, која и овозможува трајност во индустриски средини. Мемориски капацитет 2 Kbits, за 2 области на апликација.

 


H4000 "H линија"


IDH11 – Безконтактна картичка, H4000, со испечатен број

ISO безконтактна картичка, бела мазна површина, со испечатен број на картичка, можно е двострано печатење на картичката, вграден (R/O) чип со уникатен 40-битен код.

 

IDHM11 – Безконтактна картичка, H4000, магнетна лента, испечатен број

ISO безконтактна картичка, бела мазна површина, магнетна лента, испечатен број, можно двострано провлекување, вграден (R/O) чип со уникатен 40-битен код.

 

Mifare картички


Mifare е RFID технологија на smart картички (smartcard) која е најпопуларна и наједноставна за имплементација. Работи на фрекфенција од 13,56 MHz и нуди R/W картички со 1kb, 4kb и 8kb меморија.

IDMF10 – Безконтактна картичка Mifare, означена

Mifare картичка со капацитет 1K. Компатибилна со ISO7810 и ISO14443A. На картичката е втиснат серискиот број на чипот (CSN).

 

IDMF40 – Безконтактна картичка, Mifare, 4K, означена

Картичка Mifare, со капацитет 4K. На картичката е втиснат серискиот број на чипот (CSN). Компатибилна со ISO7810 и ISO14443A.

 

IDMFM10 – Безконтактна картичка Mifare, со магнетна лента

Картичка Mifare, со магнетна лента, серискиот број не е втиснат. Компатибилна со ISO7810 и ISO14443A.

 

 

Legic картички


Legic е RFID технологија на Швајцарската фирма со исто име (www.legic.com). Работи на фрекфенција од 13,56 MHz и здружува повеќе напредни сигурносни принципи кои ја сврстуваат меѓу најдобрите решенија со висока сигурност. Нуди картички со 1kb, 2kb и 4kb меморија.

IDLATC1024 – Бесконтактна картичка, Legic Advant, со 1024 слогови меморија

Legic Advant, со 1024 слогови меморија, ISO 144443, 15693, мултиапликативна (до 127 апликации).

 

 

Други картички


IDB09 – Идентификациска картичка, бар код

Пластична идентификациска картичка со бар код, со стандарден облик на кредитна картичка. Заштита од копирање. Можност за персонализација со печатење.

 

IDM09 – Идентификациска картичка, магнетна

Класична пластична идентификациска картичка со магнетен запис. Можност за персонализација со печатење.

 

Испрати до пријател  
Верзија за печатење  

 

Подрачја на примена  l  Решенија  l  За корисници  l  За нас  l  Контакт